Grossglockner 2011

Jednodenní vyjížďka po slavné a překrásné Grossglocknerstrasse

Na den 10.8.2011 jsme si naplánovali vyjížďku po Grossglocknerstrasse. Počasí nebylo nic moc a když jsme přijeli na místo, byla to doslova katastrofa. Zima, mlha – nebylo vidět ani na krok. Nicméně jsme pokračovali směrem vzhůru. Počasí však bylo stále horší a když už jsme byli hodně vysoko, popadla nás touha to otočit a jet zpátky.  Abychom tomu dali ještě nějakou šanci, dohodli jsme se dojet za nejbližší tunel a tam buď zůstat, nebo se otočit a jet domů.

Když jsme z tunelu vyjeli, nevěřili jsme svým očím. Azuro, sluníčko doslova pralo do nás i okolní přírody. Pouze sem tam mráček, který obloze dodával podstatně zajímavější vzhled, než prázdná, modrá plocha.

Nakonec jsme v těchto končinách strávili několik nádherných hodin.

Místní flóra:

V ledovém zajetí

V ledovém zajetí

Místní fauna:

Sviště jsem od školních let považoval za velmi plaché zvíře, které je ve svém prostředí velmi obtížné spatřit, natožpak vyfotit. Tolik tehdejší učebnice. Trochu nás zviklali svišti v Itálii 2010 v Gran Paradiso. Sice nás nenechali přiblížit na méně, než nějakých třicet metrů, ale už i to jsem považoval za boření školních mýtů. No a co dělali místní – to už přestávaly platit všechny poučky. Doslova se cpali z ruky mrkví, jablky a jinými pochutinami, které se za tím účelem prodávaly o pár set metrů níže.

A nakonec majestát horských velikánů:

Příspěvek byl publikován v rubrice Cestování se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář